Over ons

Garage Leijenaar Bathmen werd in 1918 opgericht als echt familiebedrijf. Meer dan honderd jaar later zijn we dat nog steeds. Meer dan een halve eeuw geleden begon men ons ook te kennen als Leijenaar Renault. Wij zijn namelijk sinds 1963 in het bezit van het Renault dealerschap, en daar zijn we trots op. U bent van harte welkom bij Garage Leijenaar Bathmen voor al uw autoservices.

historie

De oprichting van Garage Leijenaar Bathmen

Heeft u eerder gehoord van Garage Leijenaar Friesland? Dit is goed mogelijk. Friesland is namelijk waar het allemaal begon voor Leijenaar Renault. Daar werd ons familiebedrijf opgericht in 1918 door Wijnsen Leijenaar, een echte Fries. Het begon met de verkoop en reparatie van fietsen, waar later bromfietsen en tractoren bij kwamen. Wijlen Wijnsen bezat als eerste van het dorp Bathmen een auto, welke met de huisarts werd gedeeld. Leijenaar Bathmen groeide uit naar een bloeiende onderneming waar het allemaal draait om service, vakmanschap en klantgerichtheid.

lb

Verdere uitbreiding van het bedrijf

De vervoerstak is een passie, zeker voor de familie Leijenaar. Door de jaren heen werden er steeds meer diensten toegevoegd. Zo was er een taxibedrijf en een landbouwmechanisatiebedrijf. Het bedrijf verzorgde trouw- en rouwvervoer, werd dealer van Hanomag en in de jaren zestig werd de garage dan uiteindelijk ook Leijenaar Renault met het Renault dealerschap. Tot in de jaren negentig was er zelfs een begrafenisonderneming van Leijenaar en de benzinepomp zal misschien ook nog wel bekend zijn. De wasstraat van Leijenaar is er nog steeds.

Garage Leijenaar

Wisseling van eigenaren

De zoon van Wijnsen, Jan Leijenaar, nam het bedrijf over rond 1960 en stond dan ook aan het roer toen het bedrijf Leijenaar Renault werd in 1963. Nog altijd staat deze beste man in het dorp bekend als ‘Jan van Battum’. De zwagers Wietse Leijenaar, de zoon van Jan, en Henk bos namen het roer over in 1987. Zij lieten het bedrijf verder groeien, met het realiseren van een nieuwe werkplaats. De benzinepomp verdween en alle aandacht ging uit naar het voeren van onderhoud en reparatie van Renaults en andere merken. 

Nog altijd de vertrouwde dorpsgarage

Garage Leijenaar Bathmen heeft een flinke groei doorgemaakt door de jaren heen, maar heeft altijd vastgehouden aan het echte gevoel van de dorpsgarage, het familiebedrijf. Het is dan ook niet vreemd dat 1 op de 5 auto’s in Bathmen en regio een Renault is! Wij staan voor flexibiliteit, oplossingsgerichtheid, persoonlijk contact, scherpe prijzen en eerlijk advies. Garage Leijenaar denkt met u mee, altijd.